Introducing the #EmergingProud campaign’s featured Artist; Clara Sleepwell from Hungary

 

The #EmergingProud campaign featured Artist for 2017 is Hungarian Digital Artist and Artistic Manager Clara Sleepwell (Teleki)

Katie-nek.. 191556

Katie-nek. 190959

Clara says:

“You can love art or do not like it; the most important is not to be neutral for it. Let art to bring your deep emotions to the surface.”

Katie-nek. 191411Katie-nek. 191316

Clara has organized art events for 10 years and she is pleased to create bridges between art types and artists.

Katie-nek. 191218

 

She started to learn digital art, and express herself, her womanly side through her work.

Katie-nek. 190840

The main message of her artistic work is to: Give messages and express her joyous desire for creation. Its sources from the roads of human existence, struggle of the soul, suffering, joy, exploration and express of beauty.

Katie-nek. 191258

 

E-mail: sleepwell.clara@gmail.com

http://www.clara-sleepwell.hu/

#EmergingProud is hugely grateful to Clara for the generous sharing of her incredible work in support of the campaign.

Full Hungarian offering from Clara:

„A művészet lemossa a lélekről a mindennapok porát. „ /Picasso/

Az életemben meghatározó szerepet tölt be a művészet szeretete, mert úgy gondolom, hogy bármiféle megnyilvánulása a”teremtésnek”  megtisztítja a lényeget az esetlegességektől, örömet ad a léleknek és  kinyit olyan utakat, melyben azok lehetünk, akik lenni akarunk.

Lehet valamit szeretni, lehet nem szeretni, a lényeg, hogy ne legyen semleges az ember a művészetek iránt, hagyja, hogy legrejtettebb érzéseit, érzelmeit előhozza. Ennek szellemében több mint 10 éve elkezdtem művészeti rendezvényeket szervezni. Örömmel tölt el, ha bemutathatok tehetséges művészeket, költőket, előadóművészeket, alkotásokat – összeismertethetem a közönséggel őket. Úgy gondolom ezáltal a művésznek és a közönségnek is adhatok valamit. Fontos feladatomnak tartom, hogy a „Hidakat” építsek művészeti műfajok és a művészek között. Minél jobban ismerjék, tiszteljék és segítsék egymást.

Folyamatosan képzőművészeti, fotóművészeti kiállításokat, művészeti esteket, jótékonysági koncerteket szervezek, rendezek.

A munkám részévé vált az alkalmazott grafika és a digitális technika alkalmazása. Meg kellett tanulnom a számítógépes programok kezelését, hogy tudjak tervezni plakátot, meghívót, prezentációt, könyvborító. Majd észrevétlenül a munkáimba belekerültek érzéseim, üzeneteim, melyeket leginkább a “Nő” lényén keresztül próbálok bemutatni – a magam módján, az adott eszközzel, de egyre inkább a “szabad” számítógépes grafikai irány felé haladva – így jutottam el, hogy a “művészek menedzselése” során óhatatlanul, de valamit én is teremtettem, eleinte csak saját magam örömére.

Utam elején nagyon sokat segített mentorom: Kelebi Kiss István képzőművész/költő. Meglátásai, tanácsai, versei nagy hatással vannak rám a mai napig. A teljesség igénye nélkül nagy hatással van rám Munkácsy Mihály, Picasso, Caravaggio, Sándorfi István művészete.

Utamat nagyban segíti, hogy hiszek a szeretet és a jóság hatalmában. A szeretet egy különleges erő…és mindenki erőteljesen vágyik rá….mert mindentől nagyobb a hatalma… és hiszem, hogy a „Bölcsesség jóság nélkül cselvetés és árulás” /Tolsztoj/

Igazából nem nagyon van uralmam az alkotás elkezdése felett, mert ha az alkotás meg akar születni…akkor erőteljesen nyomul kifelé. Nekem az a dolgom, hogy bensőmből fakadó üzeneteket láthatóvá tegyem az általam választott technikával, a digitális grafika adta eszközökkel.

Alkotói munkám lényege:  Üzenetek átadása mellett az örömteli, végeláthatatlan alkotásvágy, melynek forrása az emberi lét útjai, a lélek küzdelme, a fájdalom, az öröm, a szépség felfedése, megmutatása. Szeretek mindenféle művészeti műfajba bele feledkezni. Mentsvár lelkemnek a zene, az irodalom, a tánc, a belett, a képzőművészet.

A művészet hivatása, hogy pótolja az életet, melyet nélkülözünk. /Richard Wagner/

Teleki Klári – művészetpártoló

 

 

 

 

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s